ÅRGANG 2019 - 14% vol. - 500 ML. PRIS KR. 199,-
KLASSIFIKATION:
DOCG
DRUESORTER:
Corvina 60%, Corvinone 20%, Rondinella 10%, Molinara 10%
VINIFICERING:
Der høstes manuelt sidst i september, og kun de bedste druer der er blevet mest eksponeret for solens stråler udvælges. Herefter tørres druerne naturligt i trækasser i 3-4 måneder. Efter tørring presses druerne, og vinen fermenteres ved lav temperatur. Vinen fadlagret i 12 måneder, og lagres yderligere 12 måneder på flaske inden vinen frigives af producenten.
ALKOHOLINDHOLD:
14% vol.
SERVERINGSTEMPERATUR:
18-20 grader.
FARVE:
Dyb rubinrød med tendens til at gå over i lilla.
BOUQUET:
Duft af modne kirsebær, røde bær og lette krydrede noter.
SMAG:
Ren og intens smag af fuldmodne bær, frugtsirup og valnød.
PASSER TIL:
En vidunderlig dessertvin der går godt til traditionelle lokale italienske retter, som Veronese Pandoro og Panettone. Vinen går også fremragende til bløde oste, endda også blåskimmeloste som eksempelvis gorgonzola.
LAGRING:
8-10 år - Formentligt længere ved korrekt opbevaring.
AMARONELOVERS SUPPLERENDE BESKRIVELSE:
På grund af det høje restsukkerindhold, lækker sødme til desserten eller den blå ost, som afslutning på et godt måltid med tilhørende gode Ripasso og/eller Amarone vine.