ÅRGANG 2016 - 16,5% vol. - 750 ML. PRIS KR. 419,-
KLASSIFIKATION:
DOCG
DRUESORTER:
Corvina og Corvinone 80%, Rondinella 20%.
VINIFICERING:
Naturlig tørring af druerne i 3-4 måneder. Druerne presses herefter, hvorefter mosten gærer sammen med skallerne i temperaturkontrollerede ståltanke. Herefter lægges vinen i franske egetræs ’tonneaux’ (500 liters fade) der er højst 2 år gamle, hvor den står i cirka 36 måneder.
ALKOHOLINDHOLD:
16,5% vol.
SERVERINGSTEMPERATUR:
18 grader.
FARVE:
Granat rød grænsende til det sorte.
BOUQUET:
Fyldig bouquet med noter af modne kirsebær, blomme og sort peber. Der er noter fra træfadene, uden at disse bliver for overvældende, hvilket giver mulighed for at forstærke den aromatiske kompleksitet af selve vinen.
SMAG:
Omsluttende med en stilren struktur, der med stor vedholdenhed bekræfter duften, mens den præsenterer en behagelig tør og lang finish.
PASSER TIL:
Røde kødretter og modne oste. Producenten anbefaler at kombinere de modne oste med en figenkompot, hvor nye aromatiske facetter vil blive opdaget i kombination med vinen.
LAGRING:
15-20 år - Formentligt væsentligt længere ved korrekt opbevaring.
AMARONELOVERS SUPPLERENDE BESKRIVELSE:
En af de helt unikke Amaronevine inden for dens prisleje. Amarone della Valpolicella Classico DOCG "CampoRocco" er produceret med druer dyrket i Le Marognoles vinmarker i Valpolicella Classico. Markerne ligger 350 meter over havets overflade, på terrasser understøttet af tørre stenvægge kaldet "marogne". Den kalkholdige jord giver egenskaber til druerne der gør vinen fremragende til lagring. En vin der helt sikkert ikke vil skuffe dig!